perjantai 20. elokuuta 2010

Lomalle

Tällä viikolla tuli sitten näemmä syksy, ainakin Helsinkiin. Ilmat olivat yhtäkkiä helteiden jälkeen koleat ja koulut alkoivat. Onkin sitten aika siirtyä pariksi viikoksi Lähi-itään. Kunhan eivät aloita sotaansa ennen kuin olen päässyt paikan päälle.

Viikonloppuna olin Flow-festivaalissa, joka kesti perjantaista sunnuntain ja maanantain väliseen yöhön. Festari sujui vielä hellesäässä ja Suvilahti oli nimensä mukainen. Mikä sivistynyt festivaali! Ei kovin hirveää festariörvellystä eikä väkivaltaisia elementtejä. Kaikki hipsterit kilometrien säteeltä tai ehkä kauempaakin olivat kaivaneet omituisuuksia vaatekaapeistaan ja ilmaantuneet ihmisten ilmoille. Musiikkitarjonta oli erittäin monipuolista. Näille festareille monet eivät tulleet minkään tietyn bändin takia, vaan tungeksivat katsomaan uteliaisuuttaan aivan uusiakin nimiä, bändejä, joista eivät olleet kuulleetkaan. Monipuolisuuskin todisti, että kyse oli aika korkeasti koulutetusta urbaanista porukasta, josta löytyy liberaalia suvaitsevaisuutta joka suuntaan.

Festareille osallistuminen on tietysti aina paljon muutakin kuin varsinaisia festareita. Kaikki lieveilmiöt ovat tärkeitä. Pohjien ottaminen. Aamuisin kokoonnuimme osin samoilla ja osin vaihtuvilla kokoonpanoilla šamppanja-aamiaisille kallioille. On olennaista todeta, että kallista ranskalaista šamppanjaa juotiin pullon suusta.

Flow'n ruokatarjonta oli erinomaista. Tarjolla oli gurmeeruokia, legendaarisia hodareita sekä raakasuklaa-hamppupirtelöä. Ostin Stupidon tiskiltä vähän turhan monta uutta levyä. Juutuin kuuntelemaan mm. tätä kirjoittaessa ties monettako kertaa Marina & The Diamondsia. Mutta tulipa kaikenlaista suomalaistakin hankittua.

Ei kommentteja: