torstai 17. maaliskuuta 2011

Keväthysterian aika

Suomessa on alkanut perinteinen keväthysteria. Jo alkuvuodesta lintuparvet putoilivat hengettöminä taivaalta. Puistoissa vaanivat tappajakanit ja pian ne tulevat - valkoposkihanhet. Takametsissä tehdään vaalikampanjaa sillä, että sudet syövät lapsia ja mummoja, koska vihreät haluavat hyysätä petoja. Kaiken huipuksi pääkaupunkiseudun punavihreät toimittajat ovat päättäneet, että ydinvoima aiheuttaa tsunameja. Mummot ovat rynnänneet apteekkeihin hamstraamaan joditabletteja ja ensimmäinen kuolonuhrikin on jo tullut jodin yliannostuksesta.

Vertailun vuoksi todettakoon, että sudet ovat tiettävästi syöneet Suomessa ihmisen joskus 1800-luvulla ja Fukushiman ydinvoimalan säteilyyn ei ole vielä kuollut ainoatakaan ihmistä. Sen sijaan Japanin tsunamiin kuoli kyllä yli 10 000 ihmistä, mutta samaan aikaan Ilta-Sanomien pääotsikko oli: "TV-kokki pakeni ydinuhkaa."

Arabimaailman tapahtumat ovat suomalaisille jo menneen talven lumia. Sillä ei näytä olevan väliä, vaikka Qaddafin palkkasotilasjoukot valtaisivat kaupungin toisensa jälkeen ja järjestäisivät siellä veriorgiat, tai että Saudi-Arabia marssi Bahrainiin pieksemään shiialaisia mielenosoittajia, tai että Syyrian turvallisuusjoukot murskasivat säälittä uudet mielenosoitukset Damaskoksessa. Puheenaiheet ovat jo aivan muita. Välillä näkee vahingoniloa siitä, että arabikumoukset murskataan - "oppivatpahan olemaan hihhuloimatta kaduilla" - ja tätä perisuomalaista asennetta on minun hyvin vaikea ymmärtää.

Ehkäpä vihreät petojen paapojat ovat vastuussa siitäkin, että Forumin katolla pesii huuhkajapari. Näinkin viime viikolla tämän huuhkajan istuskelemassa hotellin paloportailla Kampissa keskellä iltapäivää. Sattumalta samaan aikaan oli vierailulla Helsingissä amerikkalainen lintuharrastaja, jonka hälytin heti paikalle kameroineen. Hän ei ollut tainnut odottaa tällaista lintubongausta Helsingin keskustassa. Suomalaisille Helsingin puistojen kanit ovat hirveä ongelma ja hysterian aihe, mutta kun huuhkajat syövät niitä, ne ovatkin söpöjä pupuja ja huuhkajat pitäisi hävittää.

Parturissa kuulee aina kaikenlaista. Edellisellä kerralla parturissa käydessäni parturi ja hänen kaverinsa puhuivat koko parturoinnin ajan Egyptin politiikkaa arabiaksi, tietämättä, että pystyn sitä ymmärtämään. Eilen taas toisessa parturissa käydessäni sain spontaanin luennon siitä, kuinka mustalaiset ovat kaikkien ongelmien alkuperä. Parturin mielestä nimittäin mustalaiset levisivät aikoinaan Kutšin suolarämeiltä paitsi Eurooppaan, myös Kaakkois-Aasiaan ja Afrikkaan. Niinpä hänen mielestään osa vietnamilaisista on mustalaisia ja samoin "somalit ovat Afrikan mustalaisia", kuten joku afrikkalaisperäinen asiakas (ilmeisestikään ei somali) oli hänelle kertonut. Todisteeksi parturi mainitsi vielä tapauksen, jonka oli nähnyt kadulla: kaksi mustalaisnaista oli ylittänyt katua ja huutanut somalille "hai sie veli". Ovat siis veljiä keskenään - kaikki sukulaisia.

Ei kommentteja: