tiistai 27. heinäkuuta 2010

Ilmoja pidellyt

Suomeen on rantautunut kuumin helleaalto sitten vuoden 1914 legendaarisen kesän, jolloin Itä-Värtsilässä ja Turussa mitattiin Suomen lämpöennätyksiä. Se taukosi kylmän ja sateisen suomalaisen normikesäsään tieltä ainoastaan viime viikonloppuna, kun minulla olisi pitkästä aikaa ollut vapaa viikonloppu. Kuinkas muuten. Luulisi, että yhdistelmä kylmä talvi ja kuuma kesä ovat ainakin olleet hyödyksi Suomen hyönteiskannoille ja hyönteissyöjälinnuille. Ainakin Kallion kanikanta on elpynyt taattua pikavauhtia talven tappioiden jälkeen. Myös valkoposkihanhilla näyttää menevän hyvin.

Kansa ei tietenkään ole tyytyväinen. Ensin oli koleaa ja sitten liian kuuma. Koko Suomesta loppuivat pöytätuulettimet kesken. Kiinasta lennätetyistä uusista eristä tapeltiin tukkuliikkeissä, kun kansa hamstrasi tuulettimia töihin ja kotiin. Minunkin oli pakko hankkia kaksi kappaletta, sekä saunaa muistuttavaan toimistoon, jossa ilmastoinnista on huolehdittava omin kustannuksin, että koirankoppia muistuttavaan asuntooni.

Asuntoni on nyt paljon viihtyisämpi kun palkkasin ammattilaisen siivoamaan sen; enpä olisi itse ehtinyt kun käyn siellä vain iltaisin. Nyt sai rahan tarpeessa oleva pientä lisätuloa ja pitäisi vain muistaa dokumentoida asia seuraavaan veroilmoitukseen.

Kauhukseni runsas viikko sitten kantapaikka Istanbul oli sulkenut ovensa ja tilalla oli nyt jonkun skotin pyörittämä pubi, josta ei ainakaan vielä ruokaa saanut. Harmi, Istanbul tapasi tarjota erittäin kohtuuhintaisen lounaan, ja heidän lounasaikansa ulottui kuuteen asti toisin kuin useimmissa lounasravintoloissa, joihin ei ikinä ehtisi, ei ainakaan työpäivinä.

Ei kommentteja: