sunnuntai 12. lokakuuta 2008

Addis II

Olen löytänyt sopivan talon, jonka ehkä vuokraan, kunhan vaaditut tarkastukset on siellä tehty. Se on miellyttävä huvila, jossa on oma puutarha. Puutarhassa kasvaa akaasiapuita, mikä on miellyttävää, sillä muuten Addis on täynnänsä istutettua australialaista eukalyptusta.

Luonnonvaraisten puiden ja pensaiden ansiosta valitsemani talon puutarhassa onkin hyvä lintukanta. Siellä on paljon kolmea täällä hyvin yleistä peippolintua: ogadeninhemppoja, viiruhemppoja ja afrikansitruunahemppoja. Lisäksi siellä on loistopeippoja: ruusupeippoja, punaposkipeippoja ja pronssimanikkeja. Piha-akaasiassa on pieni yhdyskunta ylänkökutojia ja muurissa taas etiopianvarpusia. Latvustossa liikuskelee kyläloistokottaraisia, munkkikuhankeittäjiä ja etiopiansavannisieppoja. Punaotsaseppä istuu vankalla oksalla liikkumattomana. Pensaiden keskiosissa viihtyy erinomainen laulaja, pensaspunatasku, ja niissä liikuskelee lisäksi oliivirastaita ja tuhkapriinioita, kun taas pensaiden kukinnoissa hyörii säihkymedestäjiä ja ruusurintamedestäjiä. Kaikkialla liikkuu pieninä ryhminä täplähiiroja. Taivaalla kaartelee afrikanhaarahaukkoja ja huppukorppikotkia.

Villejä nisäkkäitäkin näkee yllättävissä paikoissa Addiksen kaupungin alueella. Eilen näin kirkkaassa päivänvalossa savannipuikkijan - pienen antiloopin - kansainvälisen karjantutkimusinstituutin kampusalueella pienen lammen rannassa, jossa oli myös harmaahaikaroita ja afrikanhanhia. Kaksi kyseisellä kampuksella työskentelevää uutta luontoharrastajatuttavaani olivat nähneet vähän aiemmin myös täplähyeenan kampusalueella keskellä päivää, ja lauantaiaamuna löysimme havaintopaikan läheltä aivan tuoreet hyeenan jätökset.

Ei kommentteja: