perjantai 27. kesäkuuta 2008

Kulu

Kulun piirikunta sijaitsee Ankarasta lounaaseen, suuren suolajärven Tuzjärven luoteispuolella matkalla Konyaan. Piirikunnan keskus on Kulun taajama, joka on kuin turkkilainen Mäntsälä, mutta sattumoisin täältä on peräisin erittäin suuri osa Suomeen ja ilmeisesti Ruotsiinkin alun perin tulleista turkkilaisista siirtolaisista.

Kulussa on vaikea kuvitella, ett
ä paikkakunnalla olisi mitään erikoista tapahtunut pitkiin aikoihin. Taajamassa on muutama teollisuuslaitos - sementtitehdas ja asfalttitehdas - jotka varmaankin tarjoavat työpaikat suurelle osalle niistä kululaisista, jotka eivät työskentele piirikunnan vallitsevan elinkeinon maatalouden parissa. Taajamassa on myös tori, karjankokoamispaikka, lukuisia pikkukauppoja, kioskeja, muutama kebabgrilli - ja keskustassa suuri Olof Palme -puisto, jossa on Ruotsia ylistävä kyltti. Ironisesti puisto on Coca Cola -yhti
ön sponsoroima. Taajaman tiet ja talot ovat hyvässä kunnossa, talot maalattuja ja autokanta uutta ja hyväkuntoista.

Taajamaa ymp
äröivät loppumattomat viljapellot, koska täältä alkaa nykyisin pelloiksi raivattu Keski-Anatolian ylängön aroalue. Kulun taajaman itäpuolella on myös pieni Tuzjärvestä irrallinen pieni suolajärvi, joka lintuharrastajien piirissä tunnetaan Kulujärvenä, vaikka sillä nyt - ehkä joidenkin vaalien jälkeen - näytti nyt olevan myös toinen nimi. Suolajärvellä pesii tuhansia flamingoja, hietatiiroja ja mustanmerenlokkeja.

Ei kommentteja: